Руската авиокомпания "Аерофлот" отне точките за вярност на пътник, излъгал за теглото на своя котарак, за да го вземе със себе си в самолета, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Михаил Галин се похвали във Фейсбук как е надхитрил авиокомпанията, след като котаракът му Виктор се оказал много тежък, за да го придружава в салона на самолета от Латвия за Владивосток със спиране в Москва.

"При премерването животното тежеше повече от 10 кг, а границата на "Аерофлот" за полет в салона е 8 кг" - обясни младият мъж.

За да не остави любимеца си в багажното, Михаил Галин отложил отлитането си от Москва и започнал да търси котка, която изглежда по същия начин, но е по-лека. На следващия ден отишъл на летището с "котарака, двойничката му и собствениците й". Той успял да се регистрира в бизнес класа с любимеца си благодарение на тази измама. Във Фейсбук Галин пуснал снимка на котарака с чаша шампанско пред него.

"Аерофлот" обаче не одобрил поведението на Галин. С наличните кадри от видеонаблюдението служители на компанията доказали, че Виктор е заместен при претеглянето от "подобна котка, тежаща 7 кг". Затова е взето решение да бъдат отнети всичките му мили, а те са 400 000, което се равнява на няколко хиляди евро.

Галин не се вълнува особено от загубата и публикува снимка на Виктор като малко коте, когато теглото му "все още съответства на изискванията на превозвача".