Мечтаете ли за бяла сватба? Макар че тази година постави много препятствия пред всички, които са решили точно сега да се венчаят, все пак има младоженци, планиращи своя сватбен ден веднага след падането на ограничителните мерки заради коронавирус пандемията.
И въпреки че не сме сигурни дали големите сватбени тържества ще бъдат възможни след дни, или след месеци, всяко момиче, което жадува своята бяла сватба през зимния сезон, трябва да има предвид няколко важни стъпки, за да избере перфектната рокля за този вълшебен миг.

Първото и най-важното при избора на сватбена рокля е да знаете какво искате, иначе нещата стават много по-сложни.

Не избирайте роклята си твърде рано, нито твърде късно

Грешка е да купите сватбената си рокля по-рано от шест месеца преди сватбата. Виждате какво се случва и в момента. Ресторанти и заведения за затворени до второ нареждане и ако сте купили сватбената си рокля преди месеци, а сега не можете да се венчаете, това може да е разочарование за всяка булка. Но не чакайте и до последния момент. Тогава може да ви се наложи да изберете нещо набързо, което не отговаря на изискванията и желанията ви.

Съобразете се със сезона

Ако мечтаете за бяла сватба (през зимния сезон), то трябва да изберете рокля, с която да не тракате със зъби от студ по време на цялата церемония. И определено трябва да я съчетаете с подходящо зимно палто. Иначе рискувате да имате нещо синьо на снимките и това да сте самата вие, защото ви е толкова студено и неприятно на най-важния ден в живота ви. Също така през зимата, ако сватбата ви не е някъде високо в планината сред девствена природа и бял пухкав сняг, съществува реалната опасност по улиците да бъде много мокро и кално, затова изберете рокля с такава дължина, че тя да не се превърне в сива или черна след първите ви стъпки навън.

Не взимайте прекалено много приятелки със себе си, когато избирате роклята

Достатъчно е само кумата или най-добрата ви приятелка да бъдат с вас, когато избирате роклята си, за да види как ви стои и да каже своето мнение. Ако повече хора се намесят в избора ви и всеки дава своите препоръки, ще се объркате и в един момент няма да сте сигурна кого да слушате.

Съобразете се с бюджета

Може да харесате рокля, която е твърде скъпа за вас. Ако я пробвате и тя ви стои перфектно, но не можете да си я позволите, това само ще ви накара да се чувствате зле и да се разочаровате. Помнете, че не най-скъпата рокля е най-красивата и вие сте човекът, който я прави красива или не.

Помислете и за всички аксесоари, с които ще я съчетаете

Не мислете за роклята само като за рокля, а като за една съществена част от всичко, което ще сложите в този важен и скъп момент от живота ви. Хубаво е роклята да се съчетава със зимно палто, което вече споменахме, с диадема и всички бижута, които ще изберете да носите пред олтара.

Снимка: iStock by Getty Images

Имайте предвид и времето, което ще изберете за сватбата си

Дали ще бъде дневна или вечерна сватба, дали ще бъде в изискан ресторант, или в специално изградено за сватбата място.

Не изпробвайте прекалено много рокли

Това само ще ви обърка и ще затрудни избора ви. И ако попаднете на рокля, която определено ви харесва в процеса на пробване, не се колебайте да я купите и не чакайте твърде дълго, мислейки си, че може да излезе и нещо по-подходящо.

Не бягайте твърде далече от стила си

Хубаво е като булка да покажете и друга страна от себе си, но не бягайте твърде много от собствения си стил и от своята личност. Ако за едни жени бялата дантела е перфектният сватбен тоалет, то за други черна рокля, прилепнала по-тялото, може да е много по-добро решение. Не се страхувайте да разчупите стереотипите. Изберете рокля или тоалет, които отразява вас, а не онова, което другите очакват от вас.

Снимка: iStock by Getty Images

Не се задоволявайте с рокля, която не харесвате

Компромисното решение не е най-доброто при избора на сватбена рокля. Ако купите тоалет, който не харесвате, в деня на сватбата си няма да се чувствате така красива и уверена, както би ви се искало и както заслужава да се чувства всяка жена.

Не се съобразявайте твърде много и с мнението на продавач-консултантките

Понякога в някои магазини за сватбени рокли може да има рокли, които продавачките много да искат да ви продадат. Причината може да е в цената или защото никой не би купил дадена рокля. Изслушайте съветите на дамите, все пак те са професионалисти, но не купувайте сватбената си рокля само защото жената в магазина ви я е препоръчала или ви е казала "Изглеждате приказно в тази рокля!". Може и така да е, но може и това да не е вашата приказка.