Сякаш брачният живот сам по себе си не е достатъчно голямо предизвикателство, та трябваше и необичайната 2020 г. да го подложи на допълнителен тест... В тази връзка, не е никак изненадващо, че през последните шест месеца подадените молби за развод в редица страни по света са се увеличили с над 30%.

И все пак това непредвидено изпитание има и своята положителна страна, а тя е, че сега съпрузите, преминали успешно през него, вече могат да стоят в една и съща стая далеч по-дълго от необходимото, при това без да се хванат за гушите, започвайки някоя грандиозна кавга, която после съседите им ще има да одумват в продължение на няколко дни.

Освен това обаче, пандемията вдъхнови много хора да опишат комичността на цялата ситуацията в духовити статуси, развеселили потребителите на социалните мрежи.

А сега е ред и ние да се посмеем с тях:

Понеже от няколко дни насам жена ми не поръчва нищо по интернет, днес куриерът почука на вратата ни, за да се увери, че сме живи.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images

Настинал съм и цялото ми тяло ме боли, но очевидно факта, че жена ми има болен съпруг е далеч по-лошо от моята ситуация. Всички съжаляват нея, не мен...

* * *

На втората ни среща със съпруга ми отидохме на парти, което продължи до ранни зори, а в 6 ч. сутрина се озовахме в McDonald"s. Той се пресегна през масата, хвана ръката ми, след което ме погледна с обожание и изрече: "Това е просто ужасно! Мечтая си за сън от 22 ч. насам. Не очаквай повече да ти се вържа на акъла".

* * *

Днес жена ми дойде при мен и ме попита дали откривам в нея дразнещи навици, а после взе че се обиди по време на Power Point презентацията, която подготвих, за да отговоря на въпроса ѝ. Не мога да я разбера!

* * *

Аз, говорейки по телефона с майка ми: Каква тайна стои зад 55-годишния ви брак с татко?

Тя: Никога не сме се мразили в един и същи ден.

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

Случка от 2019г.: съпругът ми ме изведе навън, за да отпразнуваме годишнината от първата ни среща. Това ме подсети за мъжа, в когото се влюбих. Пристигайки пред киното, се оказа, че филмът, които искахме да гледаме, вече отдавна е приключил. Това пък ме подсети за мъжа, за когото се омъжих.

* * *

Днес жена ми успя сама да отвори буркан с кисели краставички... И просто така загубих най-значимата си роля в живота ѝ.

* * *

Съпругът ми бе в конферентна видео връзка с колегите си, когато ми потрябва нещо от бюрото до неговото. Понеже не исках да прекъсвам разговора, започнах да пълзя на 4 крака зад него, но се оказа, че все пак се виждам на камерата. Така че всички просто млъкнаха и ме гледаха как лазя по пода, по всяка вероятност чудейки се какво точно правя... Срам! Кога ще приключи тази ужасна година?

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

От три дни насам мъжът ми е болен, а аз не мога да го накарам да си изпие лекарствата. Днес му се разкрещях... Очевидно истерията ми даде резултат, защото той все пак склони да ги вземе.
- Какъв вкус имат? - попита той като малко дете, държейки таблетките в шепа.
- На лекарство за възрастни! - отговорих му още по-бясна.

* * *

Какво ти казват жените, докато все още сте просто гаджета: Нямам търпение да се видим отново!

Какво ти казват жените, когато се омъжиш за тях: Снощи кракът ти отново бе в моята част на леглото! Ама, нали се разбрахме нещо?!

Снимка: iStock by Getty Images

* * *

Забравих да купя от магазина поръчаните от жена ми яйца... Сега стоя седнал на стъпалата пред нас и се чудя дали да се прибера или да изчезна завинаги, започвайки живота си наново.

* * *

Преди малко чух съпругата ми да говори с наши стари приятели от гимназията по телефона. "Да, точно така, женени сме вече 18 г... Кое? О, тайната ли? Ами, ниски стандарти", каза тя.

Моля?

* * *

Аз и съпругата ми играем една и съща игра по време на карантината, която се казва "Защо го правиш по този начин?". Много е забавна, но засега нямаме победител.

* * *

Току-що се прибрах у дома от пътуването си до външния свят с голяма чаша капучино за жена ми, така че не можете да ми кажете, че не знам това-онова за любовната игра.

* * *

Снимка: iStock by Getty Images

Да се омъжиш е лесно. Да запазиш брака си, след съботното ви посещение на IKEA с празен стомах... това вече е трудно!

* * *

Аз, крещейки от вътрешната страна на входната врата на апартамента: Благодаря за доставката, можете да оставите покупките на прага.

Жена ми: Веднага отключи и ме пусни да вляза, че иначе ще ти разкажа играта.

* * *

За 34 години на тази планета научих един от най-важните уроци в живота, който мисля да споделя с всички вас:

Тя може да яде от пържените ти картофи, но ти не можеш да ядеш от нейните.

* * *

Преди да се омъжиш за някого, то трябва първо добре да се вслушаш в звука от дъвченето му, защото това ще бъде саундтракът на остатъка от живота ти.

* * *

Съпругът ми се върна у дома с петно от сос за пица на яката, но без пица... Сега знам какво е да ти изневерят!

* * *

Когато получа пратките с поръчките, които съм направила онлайн, просто казвам на мъжа ми, че това са подаръците му за Коледа и той спира да ми задава въпроси. Май ще трябва скоро наистина да му купя нещо.

* * *

Жена ми: И какво? Цял ден ли ще се разхождаш без блуза?
Аз: Ами, скъпа, това е специална програма за теб.
Тя: Може ли да сменя канала?

* * *

Снимка: iStock by Getty Images

Аз и съпругът ми сме женени вече 11 години. Убедена съм, че е истинска любов, защото всяка сутрин той проспива всичките три аларми на телефона си, започващи в 5 ч., и все още е жив.

* * *

Това трябва да приключи скоро, защото мъжът ми започва да осъзнава, че не съм много над неговото ниво, както мислеше, когато ми предложи брак.

* * *

Въпрос: Ласкателство ли е когато брачният ви консултант започне да яде пуканки по време на сеанса ви, провеждащ се по Zoom? Или е обида?

* * *

Жена ми: Искаш ли да се позабавляваме тази вечер?
Аз: Не съм се обръснал, боли ме главата и съм изморен.
Тя: Можеше просто да кажеш "Не".
Аз, вече захвърлил всичките си дрехи: Че защо да отказвам на подобно предложение?

* * *

Достигнах до този етап в брака, когато си навличам проблеми, защото съм способен да заспя по-бързо от жена ми.

* * *

В продължение на 7 месеца жена ми поръчва всякакви стоки по интернет, но когато днес аз получих пратка, тя се обърна и с рязък тон ме попита: "Какво, за Бога, си поръчал?"

Снимка: iStock by Getty Images