По традиция абитуриентският бал е сред най-важните събития в живота на човек, тъй като той е своеобразен символ на прехода между два периода в неговата лична история, бележещ израстването му. На пръв поглед това може и да изглежда просто като едно наистина шумно празненство, с което младите отбелязват успешното си дипломиране в гимназията, но в действителност то е много повече от това...

Всъщност тържеството поставя началото на техния истински живот - онзи, започващ извън сигурността на класната стая, който кара слабите им оценки и неизвинените отсъствия по учебните предмети в миналото да изглеждат като съвсем незначителен и маловажен проблем, в сравнение с предстоящите изпитания и трудности, подготвени им от съдбата. А всеки знае, че те не са нито малко, нито лесни.

Вижте снимки >>

Ето защо тази нощ, след която всеки един от зрелостниците поема по собствен път, отделяйки се завинаги от своя клас, трябва да бъде наистина незабравима за тях. Точно каквато я направи Теди Пристигарева - единственото момиче от випуск 2021 на Професионалната гимназия по горско стопанство и дърводобив "Никола Вапцаров" в град Банско, която вместо с лъскав автомобил или приказна каляска, реши да се появи на мястото, където се събраха съучениците ѝ, с жълта каруца, теглена от породист кон-далматинец, представител на най-древната сибирска порода жребци, а именно алтайската.

С тях тя дори взе своята класна ръководителка Елена Чобанова от дома ѝ, за да я превози до последната среща на групата възпитаници на местното учебно заведение.

Снимка: Facebook

"Уважаеми учители, от дъното на сърцето ми искам да ви благодаря много за безценния ви труд и верните усилия, за вашето добро сърце и искреност на душата ви, за упоритата ви борба с гъстата гора на невежеството и за вашия оптимизъм. Вие помагате не само да научите нещо ново и важно, вдъхвате силна вяра и светла надежда, винаги можете да дадете правилния съвет и подкрепа с любезна дума. Пожелавам ви много години успешна работа, благополучие в живота и добро здраве“, написа тя на прощаване с предподавателите си в личния си Фейсбук профил преди час.

Теди е единствената дама сред завършващите почти 40 момчета, достигнали края на своето 12-годишно обучение. За хубавия повод тя бе избрала нежна рокля с V-образно деколте, по чийто черен корсет с широки презрамки блестяха множество пайети. Тоалетът ѝ се отличаваше още с дълга и разкроена сребриста пола с ламе, стигаща до земята. Визията ѝ се допълваше от чифт деликатни обеци и нежно колие, които бяха избрани така, че да не отнемат от вниманието, отредено за дрехата ѝ.

Снимка: Facebook

В официалното обръщение на директора на Професионалната лесотехническа гимназия, разположена в един от най-посещаваните ни зимни курорти, Прстигарева отново се открои от останалите, тъй като инж. Димитър Баряков започна словото си с думите "Скъпи момчета и Теди...", подчертавайки, че тя е единствената дама сред випуска.

Родителите на младото момиче са животновъди, притежаващи собствена ферма. Когато дъщеря им не е залегнала над учебниците, тя гледа да им помага в семейния бизнес, дори в коленето на ярета. Това със сигурност е рядкосрещано умение, с което едва малцина могат да се похвалят... А жените сред тях са единици.