Двойка американци от Флорида намерили начин как да се запознаят с новите си съседи, след като се преместили по време на пандемията - предложили им безплатна бира.

Аманда и Томас Евънс решили да се преместят от Форт Майърс в близкия Кейп Корал точно преди началото на пандемията миналата година, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Аманда Евънс сподели пред местен тв канал, че се чувствали съвсем различно от обичайното за новодомци. Съпрузите не знаели кога ще имат възможност да се запознаят с новите си съседи.

"За щастие, имаме куче, което разхождаме из квартала всеки ден и така се срещаме с минувачите", казва жената. "Обичайно хората носят на новите си съседи сладкиши или ги канят на вечеря, но не знаехме как ще го приемат хората", каза тя.

Затова направили листовка с надпис:

"Здравейте, ние сме нови в квартала и бихме искали да се запознаем с добрите си съседи. Ще бъдем на алеята пред къщата с питиета, готови да посрещнем всеки съсед, който би искал да се отбие. Нямаме търпение да се запознаем".

Съпругът Томас не бил сигурен, че изобщо някой ще се отзове. Но щом знакът "Безплатна бира" бил поставен пред къщата им, съседите започнали да се събират.

"Забавно е да видиш надпис, че бирата е безплатна, поставен само с намерението да накараш хората да се спрат, да обърнат поглед, да си кажат какъв ли е този знак. Няколко души си взеха по два пъти, безплатната бира е лесен начин да накараш хората да се отпуснат", казва Томас Евънс. Според него и съпругата му това е идеалният начин да разчупиш леда, ако си нов в квартала.