След години Айлин и Алфредо Трухильо със сигурност ще се открояват в тълпата, защото са близнаци. Те обаче ще имат и какво да разказват за рождените си дни, които се падат в различни дни, месеци и години, съобщава БТА.

"Това беше изненада", споделя 28-годишната им майка Фатима Мадригал в интервю от Грийнфийлд, Калифорния. В 23,45 часа в новогодишната вечер Мадригал ражда сина си Алфредо Антонио Трухильо в Салинас, Калифорния. Петнадесет минути по-късно, когато часовникът удря полунощ и възвестява настъпването на новата година, на бял свят се появява сестра му Айлин.  

Близнаците се родили две седмици преди термина на Фатима на 16 януари.

Мадригал допълва, че с партньора й Робърт Трухильо и другите им три деца на 11, 3 и 1 години са на седмото небе от щастие. "Бях някак шокирана, защото близнаци не се срещат в семейството ми, нито в това на партньора ми. За нас наистина беше голяма изненада, че сме благословени с две бебета, при това момче и момиче", казва майката.

Засега близнаците ще празнуват рождените си дни в един и същи ден. Когато пораснат, те могат, ако пожелаят, да ги отбелязват в различни години.

Според медицинския център "Нативидад", където са родени Алфредо и Айлин, в САЩ годишно се раждат около 120 000 близнаци. Появата на бял свят на близнаци в различни години обаче е рядкост. Смята се, че вероятността да се случи подобно нещо е 1 на два милиона.