Германската полиция днес бе принудена да отправи апел към желаещите да се порадват на слънчевото време на брега на Балтийско море да променят плановете си и да си останат вкъщи заради огромните задръствания по магистралите и претъпканите плажове, предаде ДПА.

Един от най-топлите дни за годината привлече рекорден брой посетители на балтийските плажове в северната провинция Мекленбург - Предна Померания, които пренебрегнаха страховете от втора вълна на коронаепидемията.

Плажовете в региона се оказаха претъпкани, потвърди Германската асоциация на спасителите, тъй като много хора опитаха да се възползват от хубавото време, което според прогнозите ще продължи кратко.

Местни жители и еднодневни туристи изпълниха плажовете на островите Узедом и Пьол.

Снимка: БТА/АП

Тези с по-малко късмет прекараха деня по магистралите в километрични задръствания, образували се заради многото автомобили, които се насочиха към бреговата ивица.

Към обяд полицията предупреди новопристигащите да не се отправят към крайбрежието или да се подготвят за 17-километрово задръстване.

Полицията също така призова плажуващите да спазват хигиенните разпоредби, насочени към ограничаване на епидемията, на фона на страховете, че в Германия започва втора вълна в разпространението на коронавируса.

Очаква се хубавото време в северната част на страната да приключи още утре, за когато прогнозата сочи дъждове.