Добре известно е, че лъскавият и охолен живот понякога може да крие жестоки тайни, но приветливата фасада на семеен хотел на първа линия в Маями Бийч с нищо не издава порочно минало.

Опитният собственик е симпатичен бизнесмен с латино-произход на име Сантяго Мендоса (в ролята Демиан Бишир). С чар, лекота и перфекционизъм той управлява успешно своя бизнес, когато внезапно...

Именно "внезапно" е думата, която най-добре описва бързото действие в първи сезон на "Гранд хотел" - новият сериал на Walt Disney Television и ABC.

Мигновената смяна на сцени и задъханото представяне на характерите на героите ни залепят за телевизионния екран, без да можем да откъснем поглед.

Още в първите минути на "Гранд хотел" служителка от персонала е нападната, след като загатва не пред когото трябва, че знае тайни за шефа Сантяго. В следващите кадри става ясно, че хотелът съществува от 1951 година и дори жестоките урагани в Маями няма да го разрушат. Същевременно Алисия, дъщерята на собственика, се завръща след дълго обучение по мениджмънт.

Снимка: FOX Bulgaria

Тя от няколко години планира да се отдаде на семейния бизнес, но - отново внезапно и най-неочаквано ѝ се налага да осъзнае, че всъщност баща ѝ продава "Гранд хотел". Натрупани са дългове и положението е безизходно.

Снимка: FOX Bulgaria

Междувременно богати и известни гости се отдават на лукс и разврат сред красивите интериори на стаите и правят любов на фона на гледки към океана. Единствено верният персонал се опитва да балансира сред интригите на клиентите, бизнес интересите и оплетените роднински връзки.

Снимка: FOX Bulgaria

В историята е намесена Джиджи (Розелин Санчес), за чиято роля тепърва ще трябва да си създаваме мнение дали играе положителен или по-скоро отрицателен герой. Тя е втората жена на Сантяго и има проблеми с неговите деца от първата му съпруга.

А първата съпруга е Беатрис, която се играе от... Ева Лонгория.

Но не очаквайте мащабно актьорско включване на актрисата с мексикански произход, която натрупа популярност с ролята на Габриел от "Отчаяни съпруги". В случая Лонгория ще се появи единствено в два епизода. Въпреки малкото игра, спокойно може да се каже, че актрисата е лице на "Гранд хотел", а сериалът е неин почти личен проект, тъй като тя е изпълнителен продуцент, а и режисьор на някои от сериите.

Снимка: FOX Bulgaria

Според предварителните описания, образът на нейната героиня ще бъде по-скоро положителен: Беатрис е добър приятел, отдадена майка и бизнесдама. Разбира се, тайните от миналото ѝ ще тормозят семейството, точно както трябва да бъде в една първокласна драма.

Главен сценарист на "Гранд хотел" е Брайън Танън, когото познаваме и като творчески двигател на "Подли камериерки". Танън също така е и сценарист на 23 епизода от "Отчаяни съпруги", както и на няколко епизода от "Анатомията на Грей" и "Грозната Бети".

"Гранд хотел" представлява англоезичен римейк на едноименната испанска поредица, която натрупа огромна популярност в Европа преди около 7 години.

В американския вариант, действието се развива в сегашно време в модерно Маями, докато испанският оригинал разказва за аристокрацията от началото на 20 век. Наследственият хотел на испанския бряг става арена на аристократични междукласови борби. В новата версия от Флорида нещата вървят доста по-гладко и демократично. И въпреки че като сценарий двата сериала доста си приличат, разликите си проличават още в началото.

Снимка: FOX Bulgaria

Интересът на САЩ към оригиналната история е резултат на големия успех на сериите Grand Hotel. Още през 2016-а испаноезичната версия преминава границите на Европа и се прехвърля в Мексико, където получава римейк, наречен "Хотелът на тайните" (El hotel de los secretos).

Вероятно не е изненадващо, че мексиканската версия е цели 81 епизода. Американският "Гранд хотел" обаче е издържан в най-съвременните телевизионни формати и се състои само от 13 епизода, изключително висококачествени и като визия, и актьорска игра.

Снимка: FOX Bulgaria

Създаден по всички правила на семейната драма, "Гранд хотел" дебютира в България по FOX Life с премиера на 19 август, понеделник. Нов епизод ще може да се гледа всяка следваща седмица от 22 часа, с повторение - във вторник от 12:25 часа.