Втори шанс получиха търсачите на късмета, които останаха с празни ръце след мегапопулярната испанска коледна лотария "El Gordo", известна с най-големия награден фонд в света, пишат световните медии.

Две седмици след изтеглянето на "Еl Gordo" ("Дебелия"), лотарията "El Niño" ("Детето") даде на хората шанс за много големи печалби на обща стойност 700 милиона евро в петък, когато християните празнуват Богоявление.

Богоявление е кулминацията на коледните празненства в Испания, тъй като по традиция в този ден децата най-накрая получават подаръците си.

Снимка: Getty Images

Излъчването на живо на "El Niño", което означава също "младенец" и се отнася до бебето Исус, започна по обяд в Мадрид, когато деца започнаха да рецитират печелившите числа.

"El Niño" има награден фонд от 700 милиона евро, с 50 джакпота на стойност 2 милиона евро за пълен билет. Пълният билет също е разделен на 10. Тъй като цял билет струва 200 евро, той обикновено се купува съвместно.

Лотарията съществува от 1941 г. и е надмината само от коледната "El Gordo", предава БТА. На 22 декември печалби на обща стойност 2,5 милиарда евро бяха разпределени в Испания. Тази традиционна лотария съществува от повече от 200 години и е не само най-голямата, но и най-старата в света.

Снимка: Getty Images