Национално изследване установи, че едва 22 сто от британците от мъжки пол си сменят долното бельо всеки ден, докато при дамите този процент се оказал 18%, пише в."Метро", цитиран от БТА.

Изданието се позовава на проучване, осъществено от компанията Он бай сред 2790 пълнолетни граждани на Острова. Оказало се, че един на всеки 20 мъже, поданици на Нейно Величество, носели мръсно бельо 5 пъти, преди да се решат да го дадат за пране. Тези от тях, които щадят пералнята откъм бельо, го сортирали по много странен начин. 25% от мъжете и 20% от дамите посягали отново към неизпраното бельо, ако то не мирише на мръсно. А 29% от британците и 30% от британките го обличали, ако по него нямало видими признаци от мръсотия.

На всеки му се е случвало при пиянска вечер и осъмване на друго място или на рок фестивал да занемари донякъде смяната на бельото. Но от изследването на Он бай става видно, че нечистоплътните навици са много по-вкоренени сред нас, отколкото предполагахме. Статистически погледнато, всеки от нас работи в службата с някой колега с мръсно бельо. Лекарите предупреждават, че това е много порочна практика, способстваща за развитието на опасни за здравето бактерии, като Ешерихия коли, стафилококи и стрептококи.