Не, не сте само вие: една трета от хората във връзка смятат половинката си за "най-досадния човек, когото познават" заради вбесяващите им навици, установи ново изследване. Близо половината признават, че намират партньора си за по-дразнещ, откакто пандемията започна, поради прекарването на повече време заедно в непосредствена близост. Независимо дали става дума за приятел или член на семейството, независимо дали има пандемия или не, независимо дали празнуваме Деня на влюбените, хората в живота ви не са перфектни. И честно казано, вие също не сте.

Тоалетната седалка е вдигната. Празната кутия от мляко стои в хладилника. Чорапите са под леглото. Но не забравяйте, че и вие правите неща, които дразнят партньора ви - говорите с приятелка по телефона по един час, продължавате да пушите след поредното обещание-отказвам ги, никога не сте готови навреме.

Той не гледа романтични филми, забравил е годишнината ви, не иска да отиде на лекар, не изхвърля боклука. Тя не обича мачове, дразни се от бързото му каране, не извежда кучето, връща се с поредния ненужен чифт обувки след пет часа в мола.

Понякога малките неща правят връзката нещастна и се превръщат в свръхчувствителни проблеми. Но ако ги осъзнаете навреме, ако бъдете по-толератни един към друг и положите усилия и двамата може да сте по-щастливи и по-малко досадни!

Той хърка

Снимка: iStock by Getty Images

Не понасяте хъркането му, но и той се дразни, когато го будите през 5 минути. Ако в спалнята често се чува звук, подобен на звука от Harley-Davidson и половинката ви се оплаква, не правете скандали за това всяка вечер. Обърнете внимание и проверете дали не става въпрос за сънна апнея. Или в най-безобидния случай, спазвайте няколко прости правила, за да не смущавате съня ѝ - спете по корем или на една страна, не си лягайте със запушен нос, обърнете внимание на теглото си, пробвайте с щипки и спрейове против хъркане.

Тя мълчи

Адски досадно е, когато жените мълчат и отричат, че нещо не е наред, когато са ядосани. Те някак си очакват мъжете да прочетат мислите им и да разберат каква е причината за лошото им настроение. Споделете му просто какво ви мъчи, без да започвате разговора с яростен и назидателен тон, който за него означава едно: Предстои скандал!

Той никога не иска да танцува

Снимка: iStock by Getty Images

Не си мислете, че тя очаква от вас да я научите на онзи безпаметен танц, с който завършва филмът "Неприлични танци." Не, всичко, което тя иска, е да положите усилия, да я хванете за ръката и да я извеждате на дансинга от време на време. Дори и да имате два леви крака, само фактът, че се опитвате е много важен. А защо просто не я поканите на танц... у дома.

Тя обеща, а продължава да пуши

Снимка: iStock by Getty Images

Колкото и да ви дразни димът от горящата ѝ цигара вкъщи, проявете търпение и разбиране към пристрастеността ѝ. Това, че обещава непрекъснато да ги откаже, а не го прави, не означава, че ви лъже или не се опитва. Помогнете ѝ. Купете ѝ никотинови лепенки, ако не помогнат - изненадайте я с бездимна алтернатива като устройствата за нагряване на тютюн, предлагани и у нас - IQOS и lil SOLID.

Няма дим, няма мириc на цигари. Бездимните продукти, за които е научно доказано, че, макар и не без риск, са по-добра алтернатива на продължителното пушене, носят на пълнолетните пушачи наслада от тютюна без да създават дискомфорт на околните с неприятната миризма на цигарен дим.

Снимка: Iqos

Той претупва секса, тя говори много

Колкото и дълги години да прекарвате вече в едно легло, не забравяйте любовната игра, нежните ласки и едно просто "Обичам те". Не я приемайте за даденост, а се научете да я съблазнявате всеки път.

Мъжете пък мразят, когато жените споделят всичко за сексуалния си живот с приятелките си. Изобщо мъжете мразят клюките.

Нали така, нещо друго?