Световните лидери обичайно избират месец август за лятната си ваканция. Така е и тази година, макар че доста от държавните и правителствени ръководители едва ли могат истински да си отдъхнат на фона на многобройните проблеми, пред които са изправени - пандемията от Ковид-19, икономическата криза, природните бедствия в резултат на климатичните изменения, ескалацията на напрежението в Афганистан...

Повечето от политиците все пак успяват да се отделят от служебните си кабинети поне за няколко дни, за да съберат сили за новите предизвикателства, които се задават. Тази година държавниците се въздържат от ваканционни пътувания в чужбина и избират курорти в родните си страни, предаде БТА.

Премиерът на Испания Педро Санчес излезе в годишен отпуск още в началото на август. Той прекара част от ваканцията си в кралската резиденция "Ла Марета" на остров Тенерифе в компанията на съпругата си Бегония Гомес, двете им дъщери и кучето Турка.

След това фамилията замина за южната част на Испания.

Санчес значително съкрати тазгодишната си отпуска - според първоначалните планове испанският премиер трябваше да остане на остров Тенерифе до 21 август, след което фамилията да събира слънчеви лъчи на юг. Престоят в "Ла Марета" обаче беше намален с десетина дни. И макар във ваканция по време на престоя си на Канарските острови, премиерът Педро Санчес проведе няколко срещи с местната управа.