Примата на българската естрада - Лили Иванова, отправи жест на съпричастност към медиците от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. Звездата дари всички получени букети и цветни аранжировки от концертите ѝ в София, които се състояха в последните три дни.

Наред с насладата за очите за пациентите и персонала на здравния център, певицата подари на лекарите в болницата и 100 броя от новия си мини албум "Чуй душата ми", който съдържа пет от най-новите ѝ песни.

Екипът на болница "Пирогов" с благодарност прие красивото дарение и пожела здраве и творческо вдъхновение на неповторимата музикална звезда, посочват още от там.

Вестта за доброто дело на някогашната медицинска сестра обаче не идва сама. Наскоро 13-годишно момиче, останало впечатлено от таланта на изпълнителката след допира си с нея в Националния дворец на културата, сподели, че би желало името ѝ да присъства в учебната програма.

"Искам да видя Лили Иванова от учебника по музика", казала малката Рада на своята баба преди време, след като видяла реклами по телевизията за предстоящите концерти в зала 1 на НДК. След финалния спектакъл от турнето тя споделя, че за нея това е най-хубавият коледен подарък. Признава, че е малко разочарована, че не е чула "Ветрове" - песента, за която са говорили в клас, но пък много харесва "Детелини" и другите композиции.

Снимка: bulFoto

Рада също така се чуди защо жените около нея плачат на изпълненията на Лили. Отговорът на този въпрос не изисква обяснение от думи, защото трябва да се преживее. За едно дете тази свръхемоционална реакция може и да е неразбираема. Но всеки почитател на 82-годишната носителка на почетното звание "Заслужил артист" знае, че когато за нея казват, че е икона, велика, ненадмината, единствена и неповторима, това не са просто думи. А състояние, до което сам трябва да стигнеш, ако имаш желание...

Затова никой не трябва да подлага на съмнение фактите за Лили. Нейната класа. Нейният стил. Нейното любов от и към публиката. Нейната безпощадна самокритичност. Нейната истина. И това, че след "Детелини", е имало 5-минутен аплауз, след "Паниаири" - два пъти повече, а след "Предупреждение" - край без аналог, за който и да е концерт на друг изпълнител.

На 16 декември 2021 г. Лили сложи точка на своето национално турне, пише БТА. Но не и на всичко, което ѝ предстои - нови песни, нови концерти и нова публика, която тепърва ще открива чудото да бъдеш Лили Иванова.

Снимка: bulFoto