Факт е, че анимационните филми на "Disney" заемат специална част в живота на редица хора по земното кълбо. Всяко дете, макар и пораснало, има своя любима лента, която го отвежда в онзи магически свят, в чиито предели всичко е възможно. А интересът към нея не стихва дори и след десетото поредно гледане...

Впускайки се за сетен път във вълнуващите приключения на познатите му герои, то съвсем разбираемо започва да изгражда връзка с тях, особено с онези, с които има допирни точки. По този начин усеща персонажите от продукциите близко до себе си, макар да знае, че те не са истински и срещата с тях в реалността е невъзможна...

Вижте снимки >>

Само че началният учител и художник Самюъл прекарва повечето от дните си с героите на "Disney", като дори днес празнува Коледа с тях. Благодарение на магията, наречена Photoshop, той умело преплита действителността с фантазията в изображения, които качва в своя Инстаграм профил, забавлявайки последователите си.

"Когато бях малък много харесвах "Кой натопи Заека Роджър" Допадаше ми как анимацията се преплита в игрален филм. Години по-късно открих, че и аз мога да го сторя, използвайки програми за обработване на снимки", споделя той.

Снимка: Официален профил в Instagram

Вдъхновението по принцип го спохожда, след като си припомни някое определено заглавие.

"Идеята за следващия кадър се ражда докато гледам някой филм. След като вече имам концепцията, трябва просто да я реализирам. В повечето случаи това отнема средно около час, но понякога се е случвало да не ставам от компютъра и шест часа", признава Самюъл.

Той разказва, че всичко е започнало през тийнейджърките му години, когато неговият баща, чиято професия е тясно свързана с редактиране на фотографии, е решил да му покаже как да си служи с Photoshop.

Снимка: Официален профил в Instagram

"Обичах да стоя край него и да гледам как работи, как превръща един съвсем обикновен кадър в нещо забележително. Тогава му казах, че искам някой ден и аз да бъда способен да сторя същото. По-късно той ме научи, за което съм му изключително благодарен", разказва той.

Запитан коя продукция на "Disney" определя за свой фаворит, художникът признава, че това сложен въпрос, защото харесва всичките, но все пак, ако наистина му се наложи да избере една, то тя би била "Малката русалка".

Онова, за което мечтае, е да стане актьор или режисьор, а в момента обмисля да създаде кратък филм, който да сподели в своя YouTube канал.

Самюъл казва, че причината да създава снимките си, е доброто настроение, което създават сред потребителите на социалните мрежи.

"Много хора ги харесват и се забавляват с тях. Често ми пишат, че съм успял да ги върна назад към детството им, когато са искали да се срещнат с героите на "Disney" - желание, което по думите им все още изпитват", споделя той.

Снимка: Официален профил в Instagram