Най-хубавото на празничния сезон е, че той е отворен за интерпретация... С други думи, наред с установените във времето и добре познати ни традиции, всеки човек може да положи основите на свой собствен обичай, който да спазва всяка година, а този на американското семейство, с което сега ни престои да се срещнем, макар и доста необикновен, е изключително интересен.

Наскоро графичният дизайнер и творчески директор на група "Phish" - Джулия Мортдаунт, реши да разкаже в Twitter за странния ритуал, към който тя, заедно със своите майка и сестра, стриктно се придържат, илюстрирайки го с множество снимки. Така само за няколко часа публикацията ѝ бе споделена от толкова много потребители на социалната мрежа, че в крайна сметка се превърна се в абсолютен хит.

Вижте снимки >>

Докато повечето хора се стараят коледните дръвчета в дома им да изглеждат така, сякаш са излезели директно от страниците на някое списание, посветено на модерното жилищно обзавеждане и декорация, трите жени търсят точно обратния ефект. Бягайки от всеобщите тенденции, трите жени предпочитат да закачат по клонките на своята елха възможно най-странните, дори грозни орнаменти, които могат да намерят на пазара.

Снимка: Twitter

Разбира се, това съвсем не е лесно начинание, предвид факта, че магазините масово предлагат на своите клиенти красиво изработени, но банални украшения. И все пак, оказва се, че мисията им не е невъзможна, макар на пръв поглед на изглежда именно такава, защото през всеки декември те някак съумяват да открият поредната чудновата играчка, която по принцип би предизвикала единствено погнуса у мнозина, карайки ги бързо да я подминат, опитвайки се да намерят отговор на въпроса на кого изобщо би му хрумнало да създаде нещо подобно и защо. Но както казват - боклукът за едни може да бъде истинско съкровище за други... А този случай е нагледен пример за истинността на тази поговорка.

Всичко започва, когато преди години майката на Джулия съвсем случайно се натъква на орнамент, направен във формата на куче с издължен врат, което носи на главата си перука. Надали е предполагала, че връщайки се с него вкъщи ще положи основите на тази нетипична традиция, но именно така става. Идеята толкова много се харесва на дъщерите ѝ, че оттогава те се състезават с нея в издирването на още по-отблъскващи творения.

Снимка: Twitter

Без значение обаче кой ще победи в тази своеобразна надпревара, най-важното е, че те се забавляват от сърце, превръщайки я в тема за разговор не само на техните съседи, а отскоро и на хиляди хора, до които постът на Джулия достигна. Интересното е, че някои от тях дори снимаха не по-малко нелепи орнаменти, които притежават, обявявайки се за тяхна конкуренция.