Опашки от желаещи да се женят турци се извиха днес пред службите за записване за сключване на брак в Турция (към съответната община), предаде турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

След заседание на правителството вчера президентът Реджеп Тайип Ердоган обяви разхлабване на анти-КОВИД мерките в редица сфери. Стана ясно, че сватбите, годежите на открито или в зали ще може да се провеждат при спазване на определени мерки.

След обявяването на радостната вест рано тази сутрин на много места в страната пред службите за записване за брак се извиха огромни опашки от желаещи да запишат дата за брак или да я променят.

Влюбени двойки се наредиха на опашка пред службата в истанбулския квартал Авджълар още в 6.30 ч. сутринта. Всички желаещи обаче спазваха необходимата дистанция и бяха с маски.

В Турция от днес започва постепенно нормализиране на живота с отваряне на ресторантите, кафенетата, чайните, спортните зали, както и увеселителните паркове, които бяха затворени около месец и половина. Те ще могат да приемат посетители между 7 и 21 часа, а доставката по адреси ще продължи до полунощ.