Много малко са онези, които да не е запознати с крилатата мисъл на Омер Б. Вашингтон, гласяща, че двама души могат да гледат едно и също нещо, но да виждат различни неща. Според учените причината за това се дължи на факта, че човешкият мозък ежедневно обработва голямо количество информация, при това от различно естество, което не му позволява да я възприеме едновременно. Този факт обаче съвсем не означава, че той не функционира правилно, нищо подобно, просто се фокусира върху определени неща, които привидно отчита като по-важни и значими.

Интересно е, че според психолозите обектите, приковаващи вниманието му, често са в състояние да разкрият много за подсъзнанието и характера на неговия притежател. Ето защо, за да разгадаят личността на някого, те нерядко прибягват до тестове с изображения, в които могат да бъдат скрити няколко различни картини.

По-долу ще откриете точно такива оптически илюзии. Всичко, което трябва да направите, е да разгледате картините и да видите, кое е първото нещо, което изниква в съзнанието ви, когато я погледнете. А значението на забелязаното ще намерите под тях. Имайте предвид, че всичко е просто за забавление, финалната оценка за вашата душевност оставяме на специалистите.

Е, да започваме:

Картина 1

Снимка: BrightSide

Дърво: Вие сте роден за лидер, защото притежавате завидни организационни умения. За вас не съществува проблем, който да бъде твърде голям или прекалено малък. Това е така, защото сте абослютен реалист, умеещ да поставя съвсем разумни цели пред себе си, които с лекота да постига.

Горила: Имате навика да анализирате излишно всяка ситуация, като често критикувате остро хората, които не правят нещата според вашите разбирания. Опитвайки се да докажете правотата си, обикновено проявявате упорство и не се отказвате, докато не убедите всички в гледната си точка. Трябва да осъзнаете, че понякога околните също могат да бъдат прави, без това задължително да означава, че вие грешите.

Лъв: Вие сте силна личност с голямо влияние над останалите. Обичате да се доверявате на инстинктите си и не се обезсърчавате от неуспехите. Опитвате се винаги да давате най-доброто от себе си, преследвайки мечтите си.

Картина 2 - Коя топка е по-голяма?

Снимка: BrightSide

Тази на преден план: Може и да не притежавате качествата на истински водач, но хората постоянно идват при вас, когато се нуждаят от съвет, защото имате обективна преценка. Въпреки всичко, предпочитате да оставяте другите да вървят пред вас, посрещайки първи препятствията по пътя.

Тази отзад: Не се страхувате да поемате рискове и да правите големи стъпки в живота си, без значение от тяхното естество. Вниманието ви към детайлите е това, което ви прави успешни във всяко начинание, което поемете.

Картина 3

Снимка: BrightSide

Прислужница: Притежавате способността да откривате отговорите дори на най-сложните и трудни въпроси. Поради тази причина приятелите ви често търсят вашата помощ, когато са изпаднали в безизходица.

Възрастен мъж с мустаци: Умеете да гледате на нещата отвисоко, съсредоточавайки се върху цялостната картина, което означава, че сте креативна личност. Има случаи обаче, в които трябва да обръщате внимание и на малките детайли, понеже те също могат да бъдат от значение.

Танцуваща двойка: Вие сте романтичен човек. Може и да не говорите постоянно за любов, но за вас е важно да намерите правилната си половинка, с която да изградите дълбоки и трайни отношения.

Възрастен мъж в легло: Винаги се притеснявате повече, отколкото е необходимо, независимо какви са събитията, изпълващи ежедневието ви. Трябва да се примирите с факта, че не всичко е във вашите ръце и не можете да контролирате всеки един аспект на живота. Не хабете излишно енергията си.

Картина 4

Снимка: BrightSide

Лице на жена: Имате безпогрешна интуиция, която обикновено ви кара да вземате правилни решения. Давате си ясна сметка за всичко случващо се около вас и сте изключително добри в разчитането на хората, затова рядко някой може да ви заблуди.

Цветя: Природата е една от най-големите ви страсти. Бързите темпове на всекидневието лесно ви изтощават, затова при всеки удобен случай обичате да обръщате гръб на градската среда, бягайки на някое тихо и уединено място, като например планината.

Картина 5

Снимка: BrightSide

Котка: Вие сте истинско олицетворение на реализма. Вместо да се отдавате на безразсъдни копнежи, вие сте здраво стъпили на земята и обичате прецизно да планирате всеки свой ход. Знаете точно от какво се нуждаете и само с един поглед можете да го откриете.

Мишка: Вие сте оптимист, който, без значение какво се случва, вижда чашата наполовина пълна. Някои хора може да ви считат за наивен, но истината е, че вие просто предпочитате да гледате през розови очила.

Картина 6 - Кой е преобладаващият цвят?

Снимка: BrightSide

Светлосиньо: Харесва ви да оставяте нещата на случайността, без да се опасявате от евентуален провал. Надарени сте с голямо въображение, помагащо ви да намерите изход и от най-трудните ситуации. Изобретателността ви е ненадмината.

Жълто: Независимо от промените, настъпващи във вашия живот, вие успявате лесно да се приспособите към тях. Притежавате вътрешно спокойствие, за което мнозина ви завиждат или възхищават.

Тъмносиньо: Вие сте перфекционист, който анализа всичко до най-малката подробност. Без значение какво ще ви коства, постигате целите, които си поставяте, независимо колко високи са те.

Картина 7

Снимка: BrightSide

Експлозия: "Разумен" е второто ви име. Приемате всичките си отговорности много сериозно и си давате сметка, че вашите действия водят със себе си определени последствия. Обичате реда и държите всичко да бъде на мястото си.

Две ръце: По природа сте деликатен човек, който подхожда внимателно към хората. Полагате огромни усилия не само да разберете околните, но и да им помогнете с каквото можете.

Картина 8

Снимка: BrightSide

Катерица: Логиката е вашият най-добър приятел, ето защо се допитвате до нея всеки път, когато трябва да направите даден избор. За вас максимата "Два пъти мери, веднъж режи" важи с пълна сила. Преди да вземете каквото и да било решение, разглеждате ситуацията от всички ъгли.

Патица: Носите артистична душа, която умее да оценява малките неща, с които са изпълнени дните ви. Въпреки това сте методични в действията си и не обичате, когато плановете ви пропаднат. В тази връзка спонтанността не е вашата най-силна черта.

Картина 9

Снимка: BrightSide

Жаба: Всеки, който ви познава, с ръка на сърцето ще каже, че вие сте откровен и честен човек. Отнасяте се към другите с уважение и очаквате същото в замяна. Уверени сте в себе си, но това се дължи на факта, че се познавате добре и знаете точно на колко много сте способни.

Кон: Импулсивността не е част от вашата личностна характеристика, напротив, постоянно правите задълбочен разбор на всичко. Това е така, защото предпочитате сами да си проправяте път напред, вместо да следвате някого.

Картина 10

Снимка: BrightSide

Заснежени планини: Проницателността е едно от най-силните ви качества. Досега усетът никога не ви е подвеждал, ето защо и в бъдеще можете да разчитате на него.

Мечки: Вие притежавате аналитично мислене, което ви позволява да виждате "двете страни на монетата". Ако се сблъскате със затруднение, то несъмнено ще успеете да го прескочите, защото знаете, че за да решите даден проблем, то първо трябва обстойно да го опознаете.