Лъжица захар помага за "преглъщане на лекарството" в пекарна в град Дортмунд, Германия, която отбелязва годината на коронавирусната ваксина с торти с формата на спринцовки, предаде Ройтерс.

От Schuerner's Baking Paradise не за първи път предлагат тематични изкушения - миналата година, когато стоките от първа необходимост изчезваха от рафтовете, а в супермаркетите цареше паническо пазаруване, от пекарната приготвяха торти с формата на превърналите се в скъпоценен продукт ролки тоалетна хартия.

Собственикът Тим Кортум не крие, че първоначално се е притеснявал, че вкусната "спринцовка" ще се стори "прекалена" на хората.

С ваксинацията, която вече е в ход на много места по света, служителите в областта на общественото здравеопазване се притесняват, че нервността около новите лекарства, предназначени да сложат край на пандемията, могат да забавят прилагането им.

"Първоначално бяхме скептични дали тортата с форма на спринцовка няма да се стори малко зловеща на хората. В крайна сметка обаче решихме да я правим. Офертата ни се оказа забавна дори за антиваксърите. Това е ваксина без никакви странични ефекти. И можете спокойно да се върнете за още една "доза", защото е толкова вкусна", казва собственикът на пекарната.

Няма доказателства, разбира се, че тази торта с вкус на марципан може да направи нещо, за да защитите клиентите от коронавируса. Всъщност, имайки предвид връзката между наднорменото тегло и тежките случаи на заболяването, може да се случи точно обратното.