32% от мъжете нито веднъж не са сменяли чаршафи при вършене на домакинската работа, установи международно изследване, публикувано във в." Метро" и цитирано от БТА.

Проучването е било извършено от компанията за чистота "Мейд ту мач" и обхванало 1000 мъже и жени от САЩ, Великобритания и Австралия. 53% от мъжете доверили, че са се справили твърде зле с някоя от поверените им домакински задачи. Проучването установило, че 66% от дамите били уверени, че по-голямата част от домакинските задължения падала на техните плещи. Задомените мъже се оказало че, вършат много по-малко работа вкъщи, в сравнение с ергените. Женените мъже посвещавали 35 минути седмично на домашната работа, жените два часа и половина, а ергените - час и 20 минути. Най-ангажирани в домашната работа се оказали британците, следвани от австралийските и американските мъже.

Специалистите съветват чаршафите да бъдат сменяни веднъж седмично. Обръщането им наопаки не върши работа. Това се дължи на факта, че влагата и потта, оставяни по тях от нашите тела, са идеална среда за развитие на бактерии и гъбични образувания. Чаршафите също се замърсяват от прах, полени и мъхове.