Съдия в Калифорния отхвърли делото срещу групата "Nirvana", водено от Спенсър Елдън, който е голото бебе на корицата на албума им "Nevermind".

Embed from Getty Images

Елдън даде миналата година под съд бандата, чийто емблематичен фронтмен бе Кърт Кобейн, с обвинения за сексуална експлоатация и че корицата като "произведение на изкуството" представлява сексуално насилие над деца.

Сега на той е 30 години и казва, че скандалният образ му е причинил "екстремен и постоянен емоционален стрес", както и загуба на евентуални доходи и "наслада от живота".

Представители на "Nirvana" подадоха молба за отхвърляне на иска му миналия месец, заявявайки, че аргументите на Елдън не са основателни.

"Твърдението на Елдън, че снимката на обложката на албума "Nevermind" е "детска порнография" на пръв поглед не е сериозно", казаха техните адвокати, отбелязвайки, че всеки, който притежава копие от записа, "ще бъде виновен според теорията на Елдън". Те коментираха, че доскоро Елдън изглежда се е радвал на известността да бъде "бебето на Nirvana".

"Той е възпроизвеждал снимката срещу заплащане много пъти, вече като пораснал човек. Той има заглавието на албума, татуирано на гърдите си, появявал се е в ток шоу, пародиращ себе си, продава копия на албума с автограф в "eBay" и използва тази своя слава да сваля жени", казват още адвокатите.