Щетите за глобалната туристическа индустрия са колосални, но не се съмнявайте, че желанието за пътуване е още по-голямо. Всеки, който обича да е на път, мисли за момента, когато официалният рестарт ще бъде обявен за факт.

През последните десет години ръстът на туризма беше толкова впечатляващ, че случващото се в момента изглежда нереално като лош сън. Вероятно много хора биха подкрепили заключението, че пътуването по света е една от най-добрите и смислени инвестиции. Добрите спомени топлят и поддържат тръпката голяма, но и винаги на преден план излизат мислите, че е можело и повече, когато сме имали тази възможност. Именно в това са скрити огромните очаквания, че много скоро ще дойде време, в което не само да наваксаме, но и да ги надминем. Никой не знае кога, но предполага къде.

Това ни мотивира преди броени дни да ви предизвикваме да ни споделите вашите планове. Зададохме ви въпроса - Коя е първата дестинация, която ще посетите след края на пандемията?

За да глобализираме вашите идеи за бъдещо предизвикателство, предложихме да изберете един от седемте континента. Ето и резултатите:

  • 69% посочиха държава в Европа като първо желание за посещение
  • Близо 11% биха се отправили към Азия
  • Малко повече от 4% са насочили мислите си към Северна Америка и Африка
  • Около 3% фаворизират Южна Америка
  • 1% са привлечени от далечната за нас Австралия

Не липсват и много отговори, които биха потърсили вдъхновение с посещение в Антарктида.

Каквото и да си говорим, обаче, когато някой или нещо те лиши от някакво удоволствие, желанието да си го върнеш е несравнимо по-голямо. Всички очакваме най-добрия сценарий и се надяваме, че скоро ще имаме възможност да добавим нови положителни емоции от пътувания по света.