Дядо на 78 години от Мексико стана звезда в YouTube, след като коронавирусната пандемия го остави без работа и го принуди да си стои у дома.

"Опитвам се да разведря хората. Това е най-важното нещо за мен", споделя Карлос Елисондо Фриас от Монтерей, известен сред своите 420 000 абонати като Тито Чарли.

В повечето от деветте си видеа дядото демонстрира кулинарните си умения, приготвяйки блюда като сушено месо, гриловано сирене, наденички, палачинки. В един от клиповете Тито Чарли се изявява и като танцьор.

Видеата на дядото са гледани над 1,3 милиона пъти.

Вдовецът с три дъщери и шестима внуци, който е бил собственик на транспортна компания, споделя, че винаги е бил предприемчив. След като се пенсионира, а дъщерите му се омъжват, Карлос Елисондо Фриас започва работа като пакетира стоки в супермаркет, за да си прави компания с други колеги на възраст и да изкара няколко допълнителни песо, пише БТА, цитирайки ДПА.

Заради коронавирусната пандемия обаче възрастните хора с тази професия, които попадат в най-рискова група, са изпратени у дома. Фриас остава без занимание.

Идеята да се "развихри" в YouTube му дават най-малката му дъщеря, 47-годишната Вероника, и синът ѝ.

На този етап дядото качва видео всяка неделя, но обмисля възможността да публикува клипчета и през седмицата.