Полагането на морно тяло в чисти чаршафи, почивката на дивана пред телевизора след изморителен ден и обличането на пижама са сред "малките всекидневни радости" за британците, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Това сочат резултатите от проучване, обхванало 2000 души.

Жителите на Острова ценят високо и вземането на душ и къпането във вана, срещите с приятели, отпиването на сутрешна ободрителна напитка. Всекидневна радост им носят също събуването на обувките и отпочиването на краката, както и обличането на чисти дрехи.

Проучването, осъществено от УанПол по поръчка на веригата кафенета "Коста", показва, че за 78% от британците е важно да си доставят всекидневни дребни удоволствия, които ги правят щастливи.

Сред тях са също прекарването на време със семейството, посещенията в залата за фитнес, ходенето на кино, хапването, разходките, гледането на любим сериал, разпускането в градината на дома, четенето в леглото, чашата вино, слушането на радио, свалянето на грима и сутиена, извеждането на кучето, готвенето, харченето на пари, игрите с децата, колоезденето, излизането с колеги.

Допитването разкрива още, че нещата, които най-много са липсвали на британците в условията на изолация заради коронавирусната пандемия, са ходенето на ресторант, срещите с приятели и по-широк кръг роднини, пийването в кръчмата, ходенето на кино и фитнес.