Млада двойка от Украйна доказа, че си струва да се бориш за партньора си. И че понякога, за да го задържиш, може дори да се завържете един за друг, разказва БНТ.

"Казвам се Вика", представя се тя.

"А аз съм Александър. Ние сме двама влюбени, които се завързаха с белезници на Свети Валентин", казва той.

Вика и Александър - от Харков, Украйна. Заедно са от години, но усетили, че напоследък връзката им е разклатена. Предприемат необичаен ход - решават да се закопчаят с белезници един за друг. Планират да прекарат така три месеца, а любовния си експеримент ежедневно споделят в профила си в Инстаграм.

"Често се карахме, казвахме си тежки думи и дори се разделяхме няколко пъти. Имаше седмици, в които поне два-три пъти си казвахме, че това е краят. Отдалечихме се един от друг. И един ден, по време на поредния скандал с Вика, на заплахата й, че ме напуска, отвърнах: Ще те завържа за себе си!", разказва Александър Кудлай.

Вика първоначално не харесала идеята, но после решила да й даде шанс. Сега двамата влюбени са заедно 24 часа, 7 дни седмично. Експериментът им е привлякъл интереса на хиляди хора в интернет, а коментарите са полярни - от възторг по тази романтична идея, до пълно отрицание.

"И сега имаме противоречия, но вече подхождаме различно към проблемите - просто замълчаваме, а когато ни мине след няколко часа - обсъждаме въпроса", обяснява Александър.

"През изминалия месец се научих да разсъждавам по-трезво. Опитвам се да си налагам самоконтрол. Защото не го ли направя - става взривоопасно", споделя Вика Пустовитова.

Влюбените от Харков имат съвет към всички двойки, които искат да спасят връзката си - да се уважават взаимно, да бъдат толерантни и да се изслушват. А дори в любовта свободата да е задължителна, понякога временното й поставяне под ключ може да се окаже единственото спасение.