Факт е, че много жени се озовават в обятията на точно онзи тип мъже, за който майките им цял живот ги предупреждават да избягват. Да, по неписани закони добрите момичета винаги биват неудържимо привлечени към момчетата, носещи със себе си единствено проблеми. Сега, след редица проучвания, идват обясненията защо това е така.

Самоувереност

Каквото и да си говорим, господата с ниско самочувствие просто не представляват интерес за дамите, които биват притеглени от решителността, а често и от дързостта, на противоположния пол. Високото ниво на тяхната увереност, прозиращо в отношението им към техните приятелите, дрехите, които обличат, автомобила, който карат, и дори храната, която избират, действа като магнит на жените.

Овулация

Вярвате или не, слабостта към лошите момчета е в природата на момичетата. Според науката, когато една жена е в овулация, нейните хормони оказват влияние на преценката ѝ за мъжете. Те я карат да търси онези качества в човека отсреща, които биха го превърнали в чудесен баща. В този период те най-вече въздишат по красивите, но непокорни господа. Или с други думи - колкото по-голям бунтар е, толкова по-добре

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Привлекателност

Представителите на тази "категория" просто не се придържат към общоприетите правила и дават вид сякаш стоят над всички норми и закони, следвайки единствено собствените си принципи. А животът, воден по ръба, действа на жените като афродизиак. Но въпреки ледената си фасада, наред с жаждата за пълен контрол над всичко около тях, лошите момчета много добре знаят как да накарат едно момиче да се почувства единствено и специално...

Приключения

Авантюрите сякаш са задължителна част от ежедневието на опърничавите и необуздани господа. Дивият лайтмотив на дните им и приключенският им дух изкушават и най-праведните представителки на нежния пол.

Защита

Момичетата инстинктивно избират лошите момчета пред останалите, защото те им носят чувство за сигурност. По-уязвимите жени, страхуващи се от опасностите по света, търсят мъж, който може да ги защитава. Именно силният физически вид на техния избраник ги кара да се чувстват спокойни в негово присъствие.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Свобода

Психологът Робин Маккей обяснява, че момичетата, които притежават скрита непокорна страна на личността си, лесно биват привлечени от онези момчета, които са способни да я отключат и освободят. Обикновено тази конкретна част от натурата на дамите бива подтисната през детството, но един от най-лесните начини да бъде изкарана наяве е като започнат да се срещат с фатални мъже.

Ето и мнението по темата на някои потребители в социалната мрежа:

Момичетата имат фикс-идеята, че могат да превърнат едно лошо момче в добро. Но също така им харесва да си мислят, че то е лошо към всички, освен към тях. Това ги кара да се чувстват специални.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

* * *

"Аз съм това, което виждаш. Ако не ти харесвам, тогава можеш просто да си тръгнеш. Никой не те спира" - жените си падат по подобно уверено поведение.

* * *

Лошите момчета са бунтари... Това ги кара да изглеждат като алфа мъжкари, или поне потенциални такива, в очите на нежния пол.

* * *

Те притежават изключителна увереност, която е заразителна. Всеки иска да бъде около човек, който е абсолютно сигурен в себе си и своите възможности.

* * *

Лошите момчета са забранен плод, а всички знаем какво означава това... Техният привиден непукизъм допълнително привлича жените, които сякаш губят контрол над себе си в тяхно присъствие.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos