Шокиращо е разкритието, че съществуват мъже, които искат да намалят продължителността на секса. Разбира се доминират тези, които се надяват на по-продължителни занимания под завивките. 37% споделят, че времето, прекарано в интимни ласки е твърде кратко, докато 14% искат да го намалят, заявявайки, че сексът им отнема повече време, отколкото биха искали.

В проучването участват 1000 мъже и жени над 18 години. Резултатите показват, че 75% мъжете и 66% от жените искат да променят темпото на правенето на любов. 46% от анкетираните смятат, че шансът им за едновременен оргазъм с партньора са равни на нула. За около една четвърт от мъжете идеалната продължителност на секса е 10 минути.

Интересно е още, че сексът на открито в "екстремни" условия набира популярност. 75% от хората са правили секс в кола, басейн или уединен плаж. Що се отнася до местата, които предпочитат жените, то, логично, Айфеловата кула и нейната романтика са на челно място в списъка. На второ място е Бъкингамският дворец, докато за силния пол най-вълнуващ изглежда Белият дом.

Ако все обаче се ограничим в рамките на дома си, а не на фантазиите, то 31% са правили секс в банята, 23% на дивана и 22% на терасата.