Сред най-популярните мотиви за развод вече са хъркането, риболовът и вегетарианството, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на проучване, направено във Великобритания по поръчка на правната фирма "Горвинс".

Общият термин "неприемливо поведение", изтъкван като основание за искане за разтрогване на брака, в наши дни е придобил съвсем различно измерение, отбелязва Никола Макинис от фирмата, поръчала проучването.

Днес коренна промяна в поведението може да доведе до сериозно влошаване на отношенията между брачните партньори и до последвал развод. Като основание съвременните индивиди често изтъкват мотиви като хъркане, пристрастяване към дадено хоби - риболов или колоездене, съществена промяна в начина на живот - всекидневно посещение на залата за фитнес, преминаване към вегетарианство или веганство, отказ от млечни продукти и глутен.

Не липсват и хора, които изтъкват като мотив упорството на половинките си да продължат да пушат, склонността им да говорят твърде често по телефона или да прекарват времето си в интернет, неумението им да боравят с пари, политическите им възгледи, липсата на интимност или прекомерното желание за секс, неангажираността им с отглеждането на децата, неблагодарността.

От правната фирма разкриват, че дори са се сблъсквали със случаи, в хора да искат развод, защото брачните им партньори поставят родителите си пред тях.