Допитване, осъществено от канадски сайт за извънбрачни запознанства, показва, че представителите на двата пола, които слагат рога на половинките си, имат предпочитания към акцента.

Проучването разкрива, че кръшкачите намират за най-секси френския акцент, посочен от 19 процента от потребителите на сайта. Следват британският и ирландският акценти с по 15 процента.

Търсачите на извънбрачни афери могат да бъдат привлечени и от американски акцент (9 %), руски (8 %), италиански (8% ), шотландски (5 %), испански (5 %), австралийски (3 %), африкански (3 %), близкоизточен (3 %).

Имайки предвид репутацията на французите като на видни любовчии, а на френския като на езика на любовта, не е чудно, че съответният акцент е най-привлекателен за кръшкачите.

Допитването е установило също, че близо 72 процента от прелобюдейците се радват повече, когато някой говори с определен акцент, отколкото на съответния роден език.
Въпреки че оказва привличащ ефект, близо 90 процента от участниците в анкетата признават, че законните им половинки не притежават чужд акцент, допълват от БТА.