Между двойките, които определят половия си живот като "невероятен", има нещо общо и то не е свързано с креватните им практики. Резултатите от проучване, направено във Великобритания, показват, че ключова роля играе поставянето на цели.

Допитването на компанията за секс играчки КалЕкзотик показва, че внушителните 93% от участниците, които окачествяват интимния си живот като "невероятен", са изключително активни в поставянето на цели заедно с половинките си. За сравнение - само 43% от индивидите, според които сексът им е "скучен" или "несъществуващ", могат да се похвалят и с целеустременост, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Поставените цели не е задължително да са свързани с интимността. В действителност най-малък процент - 44%, касаят половия живот и в частност честотата на секса и изпробването на нови пози.

49% от анкетираните споделят, че си поставят за цел да споделят повече, да бъдат по-верни и надеждни.

Резултатите от проучването показват, че 62% от партньорите си поставят съвместни физически цели, като например да тренират повече. Най-голям процент - 79%, имат общи финансови стремежи.

Едва шест процента от двойките признават, че не обсъждат целите си, каквито и да са те, със своите партньори.