Колкото и неприятно да звучи, любовта понякога си отива. Дори твърде често се случва двама души да се окажат затворници на една връзка, която е напълно изчерпана и само страхът от самота или навика ги карат да продължат да стоят в нея. Но такъв тип връзка не само е неприятна, тя може да бъде много вредна за психическото състояние на единия или и на двамата партньори и да доведе до депресия.

Със сигурност има много признаци, по които можете да си дадете сметка дали се намирате в такава връзка, ние просто ще посочим 10 от тях.

Партньорът ви избягва да прекарва време с вас

Когато той или тя никога не намират време за вас, но са много ентусиазирани да излизат с други хора, определено нещата не вървят добре. Ако искате да сте с един човек, винаги намирате време и начин да бъдете заедно.

Усещате, че сте се превърнали в съвсем различен човек

Живеейки с някой дълго време, ни променя малко или много. Лошо е, ако е много. Често единият партньор настоява другият да прави всичко по определен начин и така постепенно се обезличаваме. В един момент можете да забележите, че вече сте съвсем друг човек - отказали сте се от хобитата и интересите си, не се виждате със старите си приятели, дори външният вид е претърпял промяна, която не харесвате. Ако усетите, че не харесвате човека, в когото сте е превърнали заради партньора си, може би е време да напуснете тази връзка.

Не общувате

Случва ви се нещо хубаво или нещо лошо, страх ви е, весели сте, тъжни сте. Ако във всички тези моменти не искате да споделите това с човека до себе си, може би вече няма какво да си кажете и сте сами в тази връзка.

А когато общувате, само се карате

Когато напрежението между двама души стане толкова голямо, че те не могат да си кажат нищо без това да се превърне в поредния скандал, значи твърде вероятно е да сте изпуснали нещата от контрол и връзката ви да е към края си.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Сърцето ви не подскача при мисълта за партньора ви

Някога сте усещали пеперуди в стомаха само при мисълта на него или нея, а сега не чувствате никаква тръпка, никакво желание да бъдете до този човек. Той не предизвиква усмивка на лицето ви и не ви кара да се чувствате щастливи... може би е време да го освободите.

Партньорът ви се държи егоистично

Връзка, в която единият само дава, а другият само получава, не е здравословна за нито един от партньорите.

Връзката ви е суха и скучна

Не е казано, че всеки един ден от живота ви заедно ще бъде като кадър от романтичен филм, но когато нещата станат прекалено скучни и това не се променя, въпреки усилията, които полагате, е време да поръсите щастието си на друго място.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Застой в отношенията

Заедно сте от много време, но връзката ви не се развива. Не мислите за сватба, за семейство или не правите планове заедно.

Не сте важни за партньора си

Ясно е, че той или тя не можа да мисли или да се върти покрай вас непрекъснато. Но ако не сте сред приоритетите на този човек, замислете се дали и колко важни сте за него.

Не се чувствате обичани и желани

Това е може би най-показателният признак, че връзката ви върви към своя край. Любовта, разбирането и топлината на партньора са онова, което прави отношенията между двама души ценни. Ако по-често той или тя предизвикват сълзите ви, вместо обичта ви, краят на връзката ви е близо.