Почти половината от американските мъже са разтревожени от размера на половия си орган и го намират за недостатъчно голям. Макар че половинките им нямат проблем с това, пише в. "Дейли стар", цитиран от БТА.

Изданието цитира проучване, от което става видно, че само 55% от жителите на САЩ от мъжки пол са доволни от това, което природата им е дала при тази специфична човешка анатомия. А 85% от анкетираните дами са доверили, че мъжете нямат никакви основания да се притесняват заради малкия размер, с който са оборудвани.

Едуард Чой е ръководител на екипа от университета в Калифорния, провел изследването. По неговите думи гледането на порно кара много мъже да изпитват комплекс за малоценност. Но порноиндустрията не дава реална представа за нормалната мъжка полова анатомия, защото винаги залага на свръхнадарени сексуални атлети.

Много мъже се подлагат на уголемяване на пениса, без да имат нужда от това. А друга част експериментира опасно с инжекции с минерални масла, вазелин и силикон, което води до образуването на опасни склерозиращи липогрануломи на мястото на поставянето.

Учени от лондонския Юнивърсити колидж измериха пенисите на 104 мъже от всички възрасти - от тийнейджъри до пенсионери. Нормалният размер в отпуснато състояние и при леко изправяне на мъжкия полов орган е 13 сантиметра. И противно на разпространените вярвания, размерът на този анатомичен орган не може да бъде уголемен с упражнения или лекарства.