Това показва проучване на здравен сайт, проведено сред 400 мъже и жени от цялата страна. Анкетираните са на възраст между 16 и 79 години, пише Монитор.

Флирт с непознат е най-голямото прегрешение на нашенеца. Близо 45% си позволяват да изпият чаша кафе или да потанцуват с представител на другия пол, без половинката им да знае за това. Едва 8% обаче открито споделят, че лятото ги предразполага към изневяра.

С наближаването на лятото сексуалното желание се засилва, твърдят сексолозите. Колкото по-топло става времето, толкова по-силно се разпалват страстите на българите. 65% от запитаните признават, че през горещите месеци се чувстват по-привлекателни, имат по-голямо желание за секс и дори за забранени авантюри.

Близо 54% от запитаните мъже и жени споделят, че се отдават на страстни удоволствия средно 10,6 пъти месечно. Много малко са щастливците (около 3%), които се търкалят между чаршафите всеки ден по няколко пъти. Едва 1% изобщо не правят секс и предпочитат други приятни забавления като готвене, спорт или пазаруване.

За да се измъкнат от секс, жените използват оправданието: „Боли ме глава”, а мъжете: „Имам проблеми в работата”. Без притеснение 43% от анкетираните признават, че могат да издържат няколко месеца без секс и това няма да повлияе на физическото и психичното им здраве. Всеки десети пък споделя, че години наред не се е отдавал на страстни ласки.

Умората, стресът и скуката във връзката са най-честите причини хората да се откажат от интимни удоволствия, твърдят още сексолозите.