Всяко тяло е различно, което означава, че някои жени изпитват оргазъм, а други - не. Минимум четири от пет представителки на нежния пол не достигат връхната точка в половия акт от пенетративен секс, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от американско проучване.

Допитването, цитирано от БТА, обхванало 1000 жени, показва, че повечето от тях (80%) не могат да получат оргазъм без стимулация на клитора. Представителките на нежния пол, които стигат до кулминацията в секса само от вагинално проникване, са едва 18%.

Близо 75% от анкетираните жени споделят, че се нуждаят от стимулация на клитора, за да достигнат връхната точка в половия акт, или за по-качествен оргазъм.

Изследователите от Колежа по обществено здравеопазване към университета на Индиана отбелязват също, че жените имат "разнообразен набор" от предпочитания, когато става въпрос за вагинално докосване, местоположение и натиск.

"Резултатите от настоящото проучване оспорват погрешното, но широко разпространено схващане, че съществуват универсални сексуални движения, които са подходящи за всички", казва Брайън Додж от изследователския екип.

Ако дамите имат проблеми с оргазма, препоръката на сексолозите е да се фокусират не върху получаването му, а върху ерогенните си зони и сексуалното удоволствие