50-годишната Трейси Бритън стана най-възрастната майка на четиризнаци във Великобритания, след като роди 3 момиченца и момченце.

Бебетата са се появили на бял свят миналия месец след Цезарово сечение в 31 седмица от бременността. Новородените все още са под лекарско наблюдение и засега се развиват добре. Майка им се надява, че до Коледа бебетата ще могат да се приберат вкъщи.

Трейси има 8 внуци. Пред The Sun гордата майка и баба казва: "Толкова съм благодарна. Нямам търпение да ги взема вкъщи. Те все още не са на едно място. Всеки е свързан към различна машина."

Трейси описва новите попълнения в семейството като "чудо". Тя и баща им Стивън все още не са избрали имена.

"Исках само едно бебе, а бях благословена с четири. Това е чудо. Не осъзнавах, че пишем история. Казваха ми, че е невъзможно на моята възраст."

Бритън е майка на 3 пораснали деца -дъщеря и двама синове. Внуците ѝ са на възраст между 8 месеца и 11 години.

След като миналия декември Трейси навършва 50 г., вместо да се откаже от мечтите си за четвърто дете, тя се обръща към инвитро клиника в Кипър.

Преди време тя споделя, че вече били отчаяни, че няма да се сдобия с четвърто дете, когато им съобщават, че очакват близнаци. В 9-а седмица от бременността обаче им съобщават, че всъщност бебетата са четири.

Инвитро процедурата на Трейси ѝ струвала 7000 паунда, които  били оставени на Бритън от майка ѝ.

На 19 октомври през 30-а седмица от бременността лекарите откриват, че едно от бебета изостава в развитието си и ѝ казват, че застрашава живота на останалите три. Трейси влиза в Университетската болница в Лондон, където 35 медици участват в операцията по израждането на бебетата.

Трейси често е нападана в интернет, че постъпва егоистично, но тя смята, че не е твърде възрастна за деца и дава пример със световни звезди като Мик Джагър, Рони Ууд и Елтън Джон.