На тържествена церемония в Музейко българските финалисти във "Вълшебен конкурс 5" получиха специални сертификати за участие и пожелания за успех в следващия етап на конкурса в Швеция. Децата бяха приветствани от Йоана Цонева, маркетинг мениджър ИКЕА, д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ за България, Богдана Трифонова, радиоводещ, както и Весела Герчева, Директор "Програми и изложби" в Музейко.

"Щастливи сме, че конкурсът привлича все повече талантливи деца с всяка изминала година. Пожелаваме успех на всички родни финалисти и се надяваме, че отново ще имаме плюшена играчка с мисия SAGOSKATT, произведена по рисунка на българче" - каза Йоана Цонева.

В петото издание на конкурса до финалния етап в Швеция достигнаха рисунките на деца от 4 до 12-годишна възраст от различни краища на страната. Тазгодишните финалисти са Александра Цветкова на 11 г., Мария Петрова на 12 г., Крисимир Георгиев на 9 г., Мартин Минков на 5 г., Анна-Мария Тодорова на 11 г., Гергана Малчева на 7 г., Мишел Чивиджиян на 4 г., Момчил Велинов на 4 г., Мирослав Кехайов на 5 г., Никол Бояджиева на 11 г., Йоан Чурчулиев на 8 г., Кристиан Събев на 6 г., Кристияна Дончева на 10 г., Васил Вълчанов на 7 г. и Йоана Соколова на 10 г. Вълшебните герои са вдъхновени изцяло от детското въображение и изобразяват мечтаната играчка на всяко едно дете, участвало в конкурса. Сред творбите на 15-те финалисти можете да откриете костенурка кучезавър, пожарна котка, розов извънземен банан и други.

Конкурсът за детска рисунка и колекцията SAGOSKATT са част от мащабната кампания на ИКЕА "Let"s play", която се провежда под надслов "Да играем! Важно е за всички нас". Чрез поредица от инициативи, компанията подкрепя правото на децата да играят и по този начин да развиват уменията и талантите си. За пета поредна година рисувани герои на деца от цял свят ще се превърнат в истински играчки с кауза от колекцията SAGOSKATT, като тази година ще "оживеят" шест от вълшебните детски творби.