Популярна блогърка и Instagram звезда, пристрастена към бельото, разказва защо притежава 150 чифта бельо в гардероба си и дава няколко полезни съвета за съчетаване на облеклото и бельото.

Вижте снимки на Ели >>

27-годишната любителка на бельо промотира устойчив шопинг и етично консуматорство, с което иска да отправи своето послание как да се отнасяме позитивно към тялото си.

Ели Хетфул има 41 000 последователи в Инстаграм. Тя разказва как се е стигнало до тази интересна страст.

"Бях вманиачена по модата още от ранна възраст, но работата ми не ми позволяваше да изразя стила си", разказва Ели. "Това ме накара да канализирам собствения си стил и то чрез бельото. Никой не може да го види, но да знам, че нося нещо, което е точно за мен, ме караше да се чувствам толкова добре."

По-късно тя решава да започне да се показва в Инстаграм, когато вижда, че други споделят опита си с бельото в социалните мрежи.

Ето какви са съветите на Ели Хетфул: Какво бельо да НЕ носим

Светът на бельото може да бъде объркващ и сложен - има толкова много неща, с които да се съобразяваме, а не просто да вземем готин сутиен и бикини. Ето няколко полезни жокера при избора на това, което носим под дрехите и често остава невидимо за околните.

1. Избягвайте да носите дантелен сутиен директно под плетени дрехи

Противно на популярните постове в Инстаграм, които популяризират големи жилетки и широки пуловери, комбинирани с дантелен сутиен, това не е добра идея. Триенето на дантелата в плетивото унищожава и двете материи. Опитайте да сложите помежду им копринен потник.

2. Не носете плитки бикини под панталони с висока талия

Двете неща изобщо не си подхождат. Опитайте да съчетаете бельото и панталоните по дълбочина, в противен случай може да прекарате един много неудобен ден.

3. Избягвайте да носите чорапи и жартиери под къси поли или рокли

Въпреки че може да ви се стори добра и стилна идея сутринта, чорапите ще се разместват през целия ден и вероятно рано или късно ще бъдат изложени на показ. Когато  за първи път решите да сложите чорапи и жартиери, съчетайте ги с рокля до коляното. Аз предпочитам да ги нося под пола-панталони.

4. Не носете прашки под къси поли

Дори лекият вятър може да ви изненада, особено при разкроените мини поли, които се надигат винаги в най-неподходящия момент.

5. Перете сутиените си на ръка

Това удължава живота на сутиените, като предпазва ластиците от износване и по-нежните части от прокъсване. Ако имате време, просто изпирайте бельото си, докато се под душа.

6. Избягвайте жартиерите с четири каишки

Чорапите имат свойството да се въртят, но ако коланът е с повече каишки, това ще позволи по-сигурно застопоряване. Така че изберете вариант с 6 или 8.