Американският Vogue публикува специално резюме, посветено на българина Петър Петров.

Вижте моделите на Петров >>

В тези времена на постоянна свързаност, модата вече не е привилегия на дизайнери и предприемачи, които обитават четирите традиционни столици. Хубавите неща могат да се случат във всеки квартал, навсякъде по света.

В красивата столица на Австрия - Виена, се подвизава Петър Петров. Той е роден в България, учил е мода в Университета за приложни изкуства във Виена, където му е преподавал Раф Симънс. Петров се установява в австрийската столица. Започва с мъжко облекло, а през 2007 започва да проектира за австрийци с повече претенции: жени от най-различни професии идват в апартамента му в търсене на модерни тоалети, които да могат да използват едновременно за работа и за обществените събития във Виена, както и когато пътуват. Резултатът: колекция, която съчетава панталони с отличителен знак - големите копчета, и леки и нежни рокли, които не са задължаващи. Роклите са особено специални: те са проектирани така, че да издължават тялото или просто да изглеждате сякаш летите, когато ги носите.

Студиото на Петров разполага с просторни помещения с високи тавани, където той излага колекциите си. Иронията е, че снимките не могат да представят качествата на движенията и детайлите на шевовете, които определят характера на дрехите.