Седмицата на модата в Германия, която досега се организираше в столицата Берлин, следващата година ще бъде във Франкфурт, се казва в съобщение на организаторите.

Франкфуртската седмица на модата ще се състои за пръв път през лятото на 2021 г., обявиха от "Премиум груп", цитирани от ДПА и БТА.

"Това ще превърне финансовия център на Франкфурт в нова гореща точка на международната модна сцена и ще създаде нова международна модна метрополия", обяви кметът на града Петер Фелдман.

Модната седмица за последен път бе организирана през януари тази година в Берлин. Множество дизайнери представиха новите си колекции пред 70 000 посетители.

Очаква се новата Франкфуртска седмица на модата да се организира два пъти в годината - през януари и през юли.

"Седмицата на модата и форматът на седмицата на модата трябва да се ревизират", каза мениджърът на "Премиум груп" Анита Тилман. "Мнозина не биха помислили за Франкфурт в това отношение, но градът е перфектното място", смята тя.

Новото място ще донесе ползи за бизнеса чрез "нови синергии по протежение на цялата верига", каза Детлеф Браун, член на борда на директорите на Франкфуртския панаир.

Концепцията за новото модно събитие ще бъде представена през есента.