Модните къщи "Chanel" и "Burberry" бяха сред отличените от Британски моден съвет, които са способствали за осъществяване на смели промени в една особена тежка за модния бизнес година.

Сред отличените фигурират 20 личности и брандове. Френската фирма "Chanel" получи признание за поддръжката на производството на предпазни средства по време на пандемията. Британската "Burberry" получи награда от британската модна институция за пренастройването на нейните мощности за производство на палта за производство на дефицитно медицинско облекло.

Над 800 представители на модния сектор бяха поканени за участие за определянето на лауреатите в четири категории, предава БТА. Призовете бяха връчени от индийската актриса Прианка Чопра и от пилота от Формула 1 Луис Хамилтън.

Сред отличените в категорията екология фигурира Стела Маккартни за креативността и устойчивото развитие, "които са вече съставна част от нейния бранд".

Британският моделиер Джонатан Андерсън получи признание в сектора "креативност" за начина, по който е преосмислил представянето на дефилетата в условията на коронакриза.