Дънковата пола е универсален елемент от гардероба, който позволява на момичетата лесно да променят външния си вид от офис-бизнес към неформален уличен. В днешната статия ще ви разкажем за историята на появата на дънковите поли, както и за модерните стилове и разновидности на този елемент от гардероба. Ще научите за най-популярните модели дънкови поли и правилата за комбинирането им с различни дрехи.

Едни от основите на облеклото са дънковите елементи, които всяка от нас има в гардероба си под формата на панталони, рокли, ризи и поли. Използвайки дрехи от деним, можем да създадем много, много интересни стилове. Историята на денима датира от средата на деветнадесети век. Първоначално облекло от дънкови дрехи са използвали само работниците в златодобива, третирайки този тип облекло като облекло на служителите поради неговата издръжливост и комфорт. Въпреки толкова дългата история на денима, вълшебното трио: поли, сако и дънкови панталони, се появяват едва през 70-те години на миналия век. Историята на дънковата пола не започва от модните подиуми или от Levi Strauss. Въпреки че му дължим първите модели дънки и дънкови якета, хипи движението стои зад полите. Жените, принадлежащи към това движение, сами шият полите си като за целта използват плат от дънкови панталони. Модните къщи бързо показват интерес към тази хипи мода. Дънковата пола предизвиква голям интерес. Докато децата от 90-те са склонни да твърдят, че дънковата пола е тяхна собственост, то сега през 2021 г., тези поли преживяват втори ренесанс. Дънковите дрехи са толкова модерни и универсални, че можеш успешно да си създадеш цели стилове от тях. В момента от много сезони дънковата пола е неизменно модерна, както и дънковите панталони и якета. Такива поли могат да се носят по много поводи и в различно време на годината. Във веригите магазини можеш да намериш много модели в различни кройки, дължини и цветове. Всичко зависи от твоите нужди и повода, за който искаш да ги носиш. Дънковата пола е must have, която ще ти помогне да създадеш много незабравими стилизации.

Снимка: Sinsay

Дънковите поли са преди всичко универсални, поради което са идеални за всеки сезон от годината и са много функционални и издръжливи. Дънковата пола е чудесна алтернатива на дънките. В цялостен дънков вид, ако добавите и дънково яке към тоалета си, то ще изглежда също толкова добре, колкото и с дънки. Във веригите магазини се предлагат поли в три основни дължини: мини, миди и макси. Дънковата пола е чудесна алтернатива на любимите ти дънки. Благодарение на доброто качество, което дължим на памучния плат, от който е изработен денимът, можем да сме сигурни, че ще ни служи много сезони и по- хубавото - със сигурност няма да излезе от мода. Какъв характер ще придобие твоят стайлинг и за какъв повод ще бъде подходящ, зависи от аксесоарите, които ще избереш за него. Дънкова пола за стайлинг ти дава много възможности и идеи. Независимо дали се отдаваш напълно на възкресението на дънковите поли или се опитваш да модернизираш дрехите от миналото, има много вдъхновения за стайлинг с дънкови поли. Ето някои от любимите ни начини да носим това произведение на изкуството. Обърни внимание и на ожулените модели, тези с дупки и дори накъсани ръбове. Нашивки, дори шипове със сребърен или златен нюанс също са интересни допълнения. Такива малки елементи радикално ще променят визията ти и ще работят чудесно с кожено яке и тежки ботуши. Когато решиш да комбинираш класическа черна или синя дънкова пола с бяла овърсайз риза, плюс сако и високи токчета или балерини ще получиш елегантен ефект. 

Снимка: Sinsay

Дънкова пола - как да я носите

Дънковата пола е идеална за различни стилове. От облекло за университет или училище, до работа или елегантна среща. Дънкова пола с интересен принт и обикновена тениска, кожено яке и маратонки. Такова облекло ще ти осигури комфорт и ще подчертае стила ти. През лятото можеш да вземеш дънкова мини пола с висока талия и да я съчетаеш с къса тениска и платненки до глезена. През зимата също смело можеш да посегнеш към дънкова пола. Избери миди или макси дължина в приглушен цвят и я комбинирай с плътен чорапогащник с интересен принт и ботуши. В такова издание ще се почувстваш специална. Дънковата пола също ще бъде идеална за среща или важно събитие на работното място. Може лесно да я облечеш с риза или елегантна блуза и високи токчета. Ако срещата е по-малко официална, можеш да експериментираш и да изберете цялостна дънкова визия. Тази комбинация ще ти хареса.

В момента денимът е неразделен елемент от всеки гардероб, поради своята издръжливост и гъвкавост. При създаването на модели дънкови поли Sinsay се ръководи от комфорта, качеството и водещите тенденции. В Sinsay ще намерите както класически модели от деним, така и такива, които завладяха съвременните модни подиуми. В Sinsay https://www.sinsay.com/bg/bg/ ще намерите дънкови поли в страхотно съотношение цена-качество (от 17,90лв.!)

*Спонсорирана статия