Представители на сватбената индустрия във Великобритания, пострадала сериозно заради здравната криза, отбелязаха по свой начин падането на коронавирусните ограничения, които бяха в сила в страната повече от година, пише в. "The Sun".

Дизайнерът от Лондон Том Силвърууд и сватбената агенция "Hitched" са създали необичаен съвместен проект - булчинска рокля от медицински маски.

За дългия до земята белоснежен тоалет са използвани общо 1500 маски, почистени по специален начин.

Британският таблоид отбелязва, че младоженците в Обединеното кралство вече могат да организират сватбени празненства с неограничен брой гости, без маски и други ограничения, предава БТА.

Снимка: Скрийншот Evening Standart

"Радваме се, че от днес сватбите ще се връщат в Англия без ограничения. Предвид хилядите сватби, които трябва да се проведат това лято, двойките вече могат да очакват, че дансингите ще се изпълнят отново, а снимките, пълни с усмихнати лица, ще се завърнат, след като ограниченията официално паднат", каза Сара Алард, която е сред управата на "Hitched".

"Не можем обаче да пренебрегнем проблема с отпадъците, който е в резултат на пандемията. Правилата за маските по сватби най-накрая се промениха. Искахме да създадем дреха, която не само символизира докъде сме стигнали, но също така да използваме тези неизползвани маски по възможно най-добрия начин", добави още тя.

Снимка: Скрийншот Evening Standart