Сицилианският дует Dolce&Gabbana представи на Седмицата на модата в Милано мъжка колекция, вдъхновена от крайбрежието на Амалфи - в синьо, бяло и черно.

Вижте снимки >>

Колекцията мъжка мода пролет-лято 2021 е "почит към италианския гений, въплътен в х-л "Парко деи принчипи" в Соренто от архитекта Джио Понти през 1960" - обясниха от модната къща, пише БТА, цитирайки АФП.

103-ма манекени дефилираха в градините на университетската болница "Хуманитас", чийто научен институт, ангажиран в борбата с Covid-19,  Dolce&Gabbana подкрепят финансово.

Снимка: AP/БТА

Гостите на дефилето, което е едно от двете представящи се физически на Седмицата на модата в Милано, бяха 200. Всички си сложиха маски, дезинфекцираха си ръцете на влизане и се оставиха да им премерят температурата.

Манекените дефилираха без маски, но Долче и Габана се появиха с маски за овациите.

Колекцията предложи обемни облекла, съчетаване на различни материали, наслагване и контрасти с претенция за "архитектура в модата". Тя срещна съвремието с неокласицизма с геометрични и линейни дизайни.

С това дефиле Доменико Долче и Стефано Габанa се завърнаха в Националната камера на модата и в официалния календар на Седмицата на модата в Милано. Те я напуснаха през 1998 г. заради различия с нейното ръководство, макар и да продължиха да представят колекциите си в Милано.

Снимка: AP/БТА

Седмицата на модата в Милано е виртуална заради епидемията от новия коронавирус. Другата колекция, която ще бъде представена реално е на "Етро". Виртуални ще са дори колекциите на "Гучи", "Ерменеджилдо Дзеня" и "Мисони".