Португалският дизайнер Фелипе Оливейра Баптиста заложи на спортен шик за градски номади в първата си колекция за модна къща Kenzo, която представи на Парижката седмица на модата, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

"Това е голяма стилова смесица. Взех най-важното, най-непреходното за Kenzo и го върнах в 2020 г., като добавих моя история", каза пред агенцията дизайнерът, който е на 44 г. и неотдавна стана творчески директор на модната къща.

Силуетите при Фелипе Оливейра Баптиста са широки и с подчертани линии. И в дамската, и в мъжката колекция той залага на туники и дълги пуловери.

Вижте снимки >>

На подиума дефилира модел с парка като с крила, друга приличаше на спален чувал. Палтата в колекцията се комбинират с каскети. Преобладаващите цветове са сиво, черно и каки.

"Проектът ми за Kenzo развива марката и прави дрехите функционални за всички възрасти", обясни дизайнерът.

Той е завършил престижния университет за изкуство и дизайн "Кингстън" в Лондон. Създава собствена модна къща през 2003 г. и два пъти е печелил наградата на френската национална асоциация за развитие на модното изкуство. От 2010 до 2018 г. е творчески директор на Lacoste.