Мис Вселена България Габриела Топалова замина за Тайланд, където ще премери красота и чар с 94 хубавици от цял свят за короната на втория по големина международен конкурс за красота.

Вижте снимки >>

Близки и приятели изпратиха родната претендентка за титлата на летището в София през уикенда. Самата Топалова се подготвя за "Мис Вселена" в продължение на вече няколко месеца, пише "Монитор".

В Тайланд пловдивският модел ще дефилира в официална рокля, народна носия, а в кръга на талантите ще покаже и певчески потенциал. След като бе избрана да брани честта на България на конкурса, Габриела даде заявка, че ще класира страната ни в първата десетка на бляскавата церемония на 16 декември. Моделът има опит в дефилирането на конкурсите за красота. Година преди да вземе лентата за Мис Вселена на родна територия студентката по българска филология стана първа подгласничка на Тамара Георгиева на "Мис България".

С исторически успех пък се разписва друга наша красавица - Калина Митева, която в момента е в Китай за "Мис Свят".

За втори път в историята на конкурса, откакто България участва като претендент (1988 г.), страната ни се нарежда сред държавите финалистки, обявиха от "Бок Стар Моделс", които държат лиценза и за двата форума у нас. Калина се класира сред 20-те победителки в първия кръг от състезанието Head To Head Challenge, като обра овациите на жури и публика с речта си за произхода на кирилицата. Митева се класира на първо място от своята група, в която участие взеха още представителките на Лаос, Колумбия, Замбия, Португалия и Белгия.

Във втория кръг тя направи кратка презентация на благотворителната си кауза - увеличаването на броя приемни семейства в България. "В момента в дома ни живее 5-годишно момиче, което с радост наричам своя сестра. Тя прекрачи за първи път прага ни, когато беше едва на 10 месеца", обясни чаровната брюнетка. Въпреки трогателната реч тя отстъпи победата в последната част от Head To Head Challenge на представителката на Тайланд. Финалът на "Мис Свят" ще се проведе през следващия уикенд - на 8 декември.