За представянето на колекцията си за сезона есен/зима 2020 - 2021 г. модна къща "Gucci" показа кулисите на дефилетата си, съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес.

Гримьорки и коафьори се грижат за външния вид на седнали пред огледала манекенки по пеньоари. Творческият директор на модната къща Алесандро Микеле също са появи за малко там.

Вижте снимки >>

"Не става дума за шоу, а за работата ни, която сякаш представя атракционен парк на модата, но всъщност разкрива свещен ритуал, който всички ние извършваме всеки нов сезон", поясни дизайнерът.

От другата страна на кулисите върху кръгъл подиум на фона на музика от "Болеро" на Равел манекенки се обличат подпомогнати от асистент дизайнери. След като са се облекли, те застават неподвижно върху подиума, който се завърта като въртележка.

В колекцията преобладават ярките цветове. Вниманието привлякоха облекла, вдъхновени от модата през 70-те години на миналия век, раирани моряшки блузи, рокли от тюл с волани, напомнящи кабаретни тоалети. Показани бяха също костюми, включващи сака в комбинация с клош панталони.

"Алесандро винаги е изтъквал работата на екипа си и се е увличал по екстравагантното. Всичко се върши не само от един човек. Микеле се отнася с огромно уважение към асистентите си", каза френската актриса Лу Дойон.