Носителката на "Златна игла" за модна иновация - дизайнерката Аксел Харди, ще представи колекция "Тя" (SHE), замислена и създадена специално за ревю-спектакъла "БГ модна икона 2019". Колекцията е посветена на модерната и харизматична в своята сила жена-икона в модата и други сфери от живота.

Вижте снимки >>

Облеклата са изцяло безшевни - изработени от правоъгълни детайли, свързани с шнурове. Правоъгълните форми подчертават женствените извивки на тялото и са фино изплетени от прежда - микс от дървесна вискоза и вълна. Цветовете на облеклата са наситени охра, ръжда, бордо, скалисто сиво, до ламирано черно и бронз.

Всички дрехи в колекцията са изработени лично от дизайнерката, която споделя:

"Бях провокирана от въпрос на наша журналистка "Възможно ли е производство с нулев отпадък?", тогава отговорих, че е невъзможно. Но въпросът продължи да ме занимава и открих този начин за безшевно създаване на облекла от бързоразградима материя с 0% отпадък."

Всеки аутфит в колекция "Тя" може да се трансформира и носи от официален до ежедневен стил в зависимост от съчетанията. Една и съща дреха се комбинира с клин, боди и кубинки през деня, а за вечерта - с дантелена подплата, официални обувки и аксесоари. Подходящо допълнение към всяко от предложенията в колекцията може да бъде намерено в линията дамски палта, които дизайнерката създава за първи път.

Аксел Харди представя жената красива и женствена, която изразява себе си с независим и силен дух.