Миуча Прада се завърна към характерния си минималистичен стил в първата съвместна колекция с белгийския дизайнер Раф Симънс, който се присъедини към модната къща като втори творчески директор през февруари.

Пролетно-лятната колекция за 2021 г. на творческия тандем беше излъчена в стрийминг по време на Седмицата на мдатоа в Милано. Повечето колекции се представят дигитално на нея, без публика заради пандемията от Covid-19 и правилата за социално дистанциране.

"Странно е, но имаме възможност да покажем дрехите. Не можем да видим хората, публиката, но поне се надяваме вие да можете да виждате дрехите по-добре", каза Миуча Прада.

Моделите носеха предимно черни, бели и пастелни сака. Панталоните и полите са семпли. Миуча Прада каза, че са се вдъхновили от униформите. Много от дрехите са с кръгли дупки.

Раф Симънс сподели, че не е очаквал да създава колекция с Миуча Прада, но е "много доволен" от резултата. Той добави, че двамата харесват еднакви неща и второто мнение му дава увереност.

Модна къща "Prada" напоследък имаше проблеми, макар и да е сред най-известните италиански марки. След реструктуриране през 2018 г. за първи път от четири години продажбите ѝ се увеличиха благодарение на стратегията за подмладяване на лейбъла, реновиране на магазините, лансиране на нови продукти, търговия по интернет. Пандемията обаче отново я засегна, както и съперниците ѝ от луксозната мода.