Модна къща "Burberry" съобщи, че творческият ѝ директор Рикардо Тиши е подал оставката си и вече няма да бъде част от бранда, като още в началото на следващата седмица мястото му ще бъде заето от британеца Даниъл Лий.

"Рикардо реши да напусне след почти пет години, през които насочваше творческото преобразяване на "Burberry", посочи бранда в комюнике, изтъквайки, че под негово ръководство марката "се модернизира и разработи линии продукти, които привлякоха по-млади и по-разнородни клиенти".

Генералният директор Джонатан Ейкройд изрази благодарността на всички към Тиши.

Даниъл Лий, който встъпва в длъжност от понеделник, беше творчески директор на "Bottega Veneta" от 2018 г. до 2021 г. Преди това е бил директор за прет-а-порте в "Celine", предава БТА. Работил е също за "Maison Margiela", "Balenciaga", "Donna Karan".

"Той е един от британските таланти на своето поколение, които предизвикват най-голям ентусиазъм", коментираха от "Burberry".

Все още не е ясна нито причината за напускането на италианеца, създал едни от най-добрите колекции от дрехи за бранда, нито дали ще се ориентира към друга модна къща, или обмисля да отвори своя собствена. Без значение обаче от това накъде реши да поеме, със сигурност прекрасната Ирина Шейк, с която са близки приятели, ще го последва. Досега тя е дефилирала на почти всички ревюта, представящи облеклата му.

Снимка: Getty Images