Дизайнерът Рикардо Тиши, който пое британската модна къща "Бърбъри" от Кристофър Бейли миналата година, се зарече да я обнови.

Работата в "Бърбъри" е съвсем нова и за него самия, каза Рикардо Тиши пред Vogue. Той увери, че иска да опази традициите и наследството в модната къща, но и да върви с времето.

Новият творчески директор на "Бърбъри" иска клиентите да имат повече избор и затова възнамерява да разшири предлаганото от модната къща, за да включва по-съвременни линии.

"Искам хората да идват в "Бърбъри" за красив тренчкот, красиво късо палто или красив костюм, за красива вечерна рокля, красиви маратонки. Не само за един продукт. Искам да я направя по-отворена, по-демократична", каза Рикардо Тиши, цитиран от БТА.

Италианският дизайнер е известен с предпочитанието си към нeоготиката. Запазвайки собствения си стил, той ще включи и по-леки образи в колекциите си в унисон с характерните модели на престижната британска модна къща.

"Исках хората да мислят: "О, ето го отново със същите мрачни краски". Но всъщност въпросът е в новото начало, такава трябва да е модата" - каза Рикардо Тиши.

Една от първите колекции на Рикардо Тиши е наречена "Кралство". Тя изследва субкултурите във Великобритания. Дизайнерът каза, че се чувства "на място" в страната.