Модният дизайнер Маноло Бланик разкри, че неговият избор за зимата са сандали с чорапи.

Прочутият дизайнер Маноло Бланик (77 г.), създал своя бранд обувки през 1970 г., уточни, че комбинацията му е любима за това време на годината, защото е "елегантна", но призна, че не е за всеки.

"Според мен един красив костюм, комбиниран с поло и сандали с чорапи е перфектната зимна униформа. И е толкова елегантно. Вероятно не е по вкуса на всеки, но на мен ми харесва", каза дизайнерът в интервю за "Mr Porter", цитиран от БТА.

Дизайнерът дава съвети и за стила, който според него е по-важен от модните тенденции.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Дали ще е костюм от "Savile Row", очила на "Cutler and Gross" или обикновена фланелка и джинси, открийте в кое ще се чувствате най-удобно. Стилът е по-важен от модата. Когато за пръв път срещнах драматурга Тенеси Уилямс, вече бях избрал своята "униформа" - двуреден костюм и папийонка. Той ме изгледа отгоре до долу и каза: Изглеждаш като мен, когато продавах обувки. Отвърнах му - аз това и правя".

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

"Винаги купувам костюмите си от "Anderson & Sheppard", вечерям в "Wiltons" и пазарувам арт материали от "Green & Stone" в Челси. Всеки ден закусвам корнфлейкс и мармалад. Обичам познатите неща, особено познатите места. Понякога не е нужно да откриваш всичко - новите неща често са разочароващи. Обичам навиците. Бих искал да свикна да спя добре, защото не го правя", споделя Бланик.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos